Info

Onze Nieuwe Tijd

Iedere maancyclus heeft een bepaald thema en brengt een bepaalde energie met zich mee.

Rond de volle maan schrijf ik hierover, vanuit mijn eigen ervaringen en aanvoelen.

 

Via deze pagina kan je meer lezen over de nieuwe energie en de volle maan.

13 juni 2014 - 6u13

Grasmaan - Groei

 

Het is de laatste keer dat de maan volledig aan de hemel verschijnt voor de zomerwende. De maan van deze maand draagt het thema 'groei', waardoor we stilaan het resultaat zien van hetgene waar we de voorbije maanden aan hebben gewerkt. We kunnen nog niet oogsten, maar we zien wel dat alles de goeie kant op gaat. Ons geduld wordt nog even op de proef gesteld. Alles komt in volle bloei en dat brengt vooral een gevoel van hoop. Toch hebben sommige zaken nog wat extra aandacht nodig, zodat ze zeker krachtig door kunnen groeien.

 

Ons geduld wordt nog steeds op de proef gesteld waardoor sommigen zich moe en bedrukt kunnen voelen. We kunnen het gevoel hebben alsof we niet vooruit raken en ter plaatse blijven trappelen. Zorg dat je alles volledig los kan laten want er gebeurt net heel veel. We laten nieuwe dingen groeien dus het is zeker belangrijk dat we al het oude achter ons laten.

 

Laat het verleden los en heb vertrouwen

 

Velen hebben last van benen, knieën en kuiten. Onrust, krampen en vermoeidheid zijn overal voelbaar, maar vooral de benen wegen zwaar. Je benen laten je weten dat je vooruit mag gaan. De verkrampingen en pijnen zijn het gevolg van emotionele ‘verkrampingen’ omdat we het verleden nog niet helemaal achter ons kunnen laten. Oude emoties zijn grotendeels verwerkt, maar de resten hebben zich in onze benen vastgezet.

 

We kunnen doorgaan en onze toekomst zelf creëren. Het loslaten van angst helpt ons om nodeloze emotionele zaken uit het verleden achter ons te laten. Deze zaken dienen ons niet meer en remmen ons enkel af in onze groei. We hebben nu voldoende geanalyseerd en verwerkt, het oude hoort niet meer bij ons. We hebben onze lessen geleerd en zijn klaar voor iets nieuws. Het creatieve proces van het leven is één en al beweging. Hierdoor staan we nooit stil. Zolang we geen weerstand bieden, gaan we steeds vooruit. Het is tijd voor een volgende stap in ons leven.

 

Het is tijd om onder ogen te zien dat het verleden voorbij is en dat iedere poging om dingen opnieuw te doen ervoor zorgen dat je vast blijft zitten in oude patronen. Oude zaken had je al lang losgelaten als je niet zo krampachtig had vastgeklampt aan alles wat je hebt meegemaakt.

Haal dus diep adem, kijk nog eens naar je verleden en besef dat jij niet langer dat oude stuk bent. Zeg vaarwel tegen het oude en geef jezelf de kans om te leven en verder te gaan.

 

Zorg er ook voor dat je na een drukke dag alle zorgen achter je kan laten. Hoe meer je vasthoudt aan je alledaagse zorgen, hoe meer zich dit ook vastzet in je benen. Hierdoor kan last krijgen van slaapproblemen, rusteloze benen en verkrampingen.

 

Geef jezelf voldoende liefde en warmte zodat al je oude emoties kunnen ‘smelten’. Als je dit aan jezelf kan geven, zal je vanzelf gaan genezen. Het kan dan zijn dat je af en toe zin hebt om te huilen. Geef daar dan aan toe en zorg goed voor jezelf. Zie je tranen als oude emoties die hun weg naar buiten hebben gevonden.

 

© Leni De Chou

 

_______________________________________________________________________________________________________

14 mei 2014 - 21u19

Maan van het Ontwaken - Wedergeboorte

 

Woensdagavond staat alweer de volle maan aan de hemel. Het thema van deze maand is 'wedergeboorte'. Stilaan ontwaakt de natuur uit zijn winterslaap. Alles begint te groeien, om daarna te helemaal open te bloeien. Pasen gaf ons al de kans om met dit thema bezig te zijn, nu toont ook de natuur ons dat het tijd is om te ontwaken zodat we het beste van onszelf kunnen laten zien.

 

Sta even stil bij de kracht van de natuur en zie hoe wij verbonden zijn met deze kracht. Ook wij zijn deel van de natuur. De kracht van de natuur ondersteunt ons in ons proces. De volle maan zorgt dat we ons hiervan bewust worden.

 

Groeien kan pas als er dingen zijn afgestorven. Het proces van afsterven is nodig om iets wedergeboren te laten worden. Dit geldt zowel voor de natuur als voor onszelf. We hebben de afgelopen tijd ruimte gemaakt in onszelf en oude zaken losgelaten zodat er ruimte is voor groei en nieuwe dingen.

 

Deze volle maan brengt ons nog even terug naar de stilte, om daar onze kracht opnieuw te ontdekken en ze optimaal te benutten.

 

Licht helpt ons los te laten en te genezen

Vrijheid geeft ons de kans om te groeien

 

Om te kunnen groeien hebben we ruimte en vrijheid nodig. We klampen ons nog te vaak vast aan dingen die we eigenlijk niet meer nodig hebben. Door los te laten maak je plaats voor nieuwe zaken. Heb vertrouwen in dit proces en weet dat je nieuwe dingen zal aantrekken als je voldoende aandacht besteedt aan jezelf en het oude durft los te laten. Je hebt niets meer nodig dan alleen jezelf. Alles vind je in jezelf.

 

Laat ook de controle los. Hoe meer we vasthouden, hoe moeilijker we het onszelf maken. Controle loslaten betekent vertrouwen hebben. We weten dat deze 'wedergeboorte' komt op het juiste moment, onder de juiste omstandigheden.

Het enige wat we kunnen doen is leven van dag tot dag, van moment tot moment. Blijf rustig en loop niet teveel vooruit. Ga stap voor stap door het leven en kijk wat er je pad kruist.

 

De laatste golven van nieuwe energie

 

Nieuwe energieën zijn nog steeds stevig voelbaar. We worden als het ware door mekaar geschud. Deze laatste golven zijn nodig om de laatste stukjes een plaats te geven.

De afgelopen weken hebben we geleerd dat we rustig kunnen blijven in deze heftige tijd. We kunnen gewoon loslaten en laten gebeuren. Iedereen was volop aan het opruimen, de ene al wat meer dan de andere. Voor sommigen was het zelfs nog nodig om afscheid te nemen om zo nieuwe dingen te kunnen toelaten. Soms is een verlies nodig om een nieuwe start te kunnen nemen.

 

Als inzicht krijg ik volgende tekst uit de Osho Zen Tarot aangewezen:

 

Misschien voel je je op dit moment tamelijk onzeker, alsof de grond beeft onder je voeten. Je zekerheid wordt op de proef gesteld, en dan heeft men van nature de neiging zich aan al het mogelijke vast te klampen. Maar deze innerlijke aardbeving is zowel noodzakelijk als enorm belangrijk - als je haar kunt toelaten, zul je sterker uit de puinhopen te voorschijn komen en meer open staan voor nieuwe ervaringen. Na de brand heeft de aarde nieuwe voeding; de onweersbui zuivert de lucht. Probeer de verwoesting van een afstand gade te slaan, bijna alsof ze iemand anders overkomt. Zeg ja tegen het proces, doe een stap in de goede richting.

 

Vorige maand schreef ik reeds een stukje over 'de nieuwe energie' en 'heling van emoties'. Deze heling is nog steeds gaande, maar gebeurt op een zachtere manier.

Oude pijn kan worden losgelaten. De nieuwe energie helpt ons om te helen. De volle maan van wedergeboorte helpt ons om terug op te staan en verder te gaan. Geef jezelf voldoende aandacht en liefde. Wees vriendelijk voor jezelf en accepteer wie je bent. Alleen zo kan je jezelf graag zien. Alleen zo zal je volop kunnen leven en je dromen waarmaken.

 

Een zachte volle maan

 

De volle maan van mei staat voor zachtheid en zelfliefde. Geef jezelf dus wat extra zorg en aandacht bij deze volle maan. Gebruik rozekwarts, maansteen en lichte amethist om je te ondersteunen. Bij moeite met loslaten kan je de bachbloesem kamperfoelie (honeysuckle) enkele dagen gebruiken. Deze kan je helpen om je verleden te verwerken en minder fijne herinneringen los te laten.

 

© Leni De Chou

Copyright © All Rights Reserved